Meer reakties .....

Willemijn schrijft na de Ho'oponopono Review:

Even een woordje van dank voor de fijne dag die ik zaterdag bij je heb gehad. Het Ho'oponopono Proces komt steeds dieper bij me naar binnen. Het was ook een keer fijn om met zo'n klein groepje te zijn, mijn Unihipili durft dan meer vragen te stellen. In de toekomst kom ik vast weer eens een Review doen.

Reaktie van Jan op de Ho'oponopono training:

Ik vond het heel bijzonder om je te ontmoeten en de workshop bij je te doen. Sterk spul dat Ho'oponopono. Ik heb gemerkt dat het enorm veel met mij doet. Ik heb het gevoel dat alle lichamelijke moeheid die in mij zit/zat er aan het uitkomen is. Heel bijzonder wat het allemaal in werking zet.

Reaktie van Maureen en de prachtige kaart die ze stuurde (rechts).

Dank je wel voor het doorgeven van de Ho'oponopono. Het is fantastisch en steeds verrassend. Moeder en Kind maken het goed.

Reaktie van Jacqueline op de Ho'oponopono training:

Het was voor mij erg fijn het afgelopen weekend. Er zijn me een aantal zaken meer duidelijk geworden. Vooral het contact met mijn kleine. (Unihipili, onderbewustzijn)
Ik wil nog even iets delen. Ik ben altijd bang voor de tandarts, vooral voor de verdoving. Van tevoren heb ik alles gecleand met indigo, iceblue, white. Bij binnenkomst was ik nog bang. Ik bleef de kleuren zeggen. Op een gegeven moment moest de tandarts me bijna wakker maken, zover was ik heen in de ontspanning. Ongelofelijk en dat in de tandartsstoel bij het boren.
De gebeden, de twaalf stappen, voelen steeds beter aan. De bescherming van de kleine (Unihipili) levert me veel op, vooral op mijn werk. Zoals jij al zei: wil niet teveel. Gisteren moest ik duidelijk mijn gouden gympen aan en mijn grappige broek. Leuk hè? Het contact is er en wordt steeds sterker, wens ik.

Reaktie van Joan na de dag van de godin Pele:

De Pele-workshop was indrukwekkend. Mijn complimenten, je hebt het zo mooi gebracht en de energie was prachtig. Ik heb er van genoten en de lezing en het ritueel hebben mij goed gedaan. Ik keek naar al die vrouwen die er helemaal 'in' waren; het was heel mooi.

Het Godinnen-symposium in Centrum Jethro te Leiden, werd geopend met een wel heel bijzondere voordracht over de Godin Inanna. Een indrukwekkende voordracht van 2, of was het 3 uur, in dichtvorm (en niets van papier), prachtig gebracht door Els Molenkamp met stijlvolle muzikale intermezzo's. Els was ook aanwezig op de Pele dag. Hier haar uitgebreide reaktie:

Zondagavond. Moe maar voldaan na een heerlijke dag werken in mijn tuin. Mijn handen nog tintelend en prikkelend, nu de pen pakkend, om je te schrijven hoe ik genoten, ontzettend genoten heb van de manier waarop de me kennis hebt laten maken met de vuurgodin Pele. Enthousiast duikt zij steeds weer in me op. Haar afbeelding vind ik zo prachtig. Zeer, zeer verrast was ik, toen je me haar beeld stuurde met een lieve tekst erop. Ik wilde je om haar beeltenis vragen of waar ik deze zou kunnen vinden. En dan ligt het zomaar in de brievenbus! Bedankt! Het was voor mij de eerste keer dat ik (buiten de rituelen van het Katholicisme jaren en jaren geleden) deelnam in en met zo'n grote groep aan een ritueel gewijd aan een speciale (God of) Godin. Terwijl ik dit schrijf, denk ik: dat is helemaal niet waar omdat ik veel rituele gebeurtenissen beleefd heb tijdens opleidingen en mijn voorstelling over en met Inanna is feitelijk ook een rituele gebeurtenis. Maar goed het was deze keer anders en ik vond het fijn!
De 'voorbereidende' ochtend heeft hier aan meegewerkt. Het verhaal met de dia's, de visualisatie, jouw manifestatie etc. Heerlijk! De visualisatie bracht mij veel beelden. Het land, de mensen, de geluiden, de priesters, de danseressen, het klimaat, de landschappelijke omgeving, de zee en die immense vulkaan, het was tastbaar dichtbij en op de een of andere manier vertrouwd, herkenbaar. Zo wie zo was er dat hele oeroude, wat ik ook vind bij Inanna en Ereshkigal.