HAWAIIAANSE LOMILOMI MASSAGE

' The touch of ALOHA '
 

Aunty Margaret Machado

Lomilomi is een massagetechniek die haar oorsprong heeft in de prachtige traditie en cultuur van de Hawaiiaanse eilanden. In Europa zijn vooral twee soorten Hawaiiaanse massage bekend: de massage van Abraham Kawai'i van het eiland Kauai, die voornamelijk wordt uitgevoerd met de onderarmen en de Big Island Massage van Aunty Margaret Machado met veel verschillende technieken.

De Lomilomi van Aunty Margaret is een harmonieuze massage die de ritmes en bewegingen van de Hawaiiaanse natuur weerspiegelt: het kabbelende water van beekjes, sprankelende watervallen, krachtige oceaangolven, lichte regen, wuivende palmen. Het lichaam ervaart liefdevolle aanraking en komt weer in het eigen natuurlijke ritme.
De Mana of vitale levensenergie stroomt naar elke plek in het lichaam, waardoor vastgezette spanningen vrijkomen en een goede gezondheid wordt gestimuleerd. Na de massage voelt u zich vrij van zorgen, verjongd en vitaal.
Deze authentieke Hawaiiaanse massage omvat zowel fysieke als spirituele technieken. De vermeerdering van Mana (vitale energie), mentale reiniging en Hawaiiaanse gebeden vormen een essentiëel onderdeel van de massage.

Lomilomi herstelt uw vitaliteit. Het heeft een diepe werking op het spierstelsel, het zenuwstelsel en de zintuigen. Het verbetert de bloedsomloop en heeft een gunstige werking op de organen. Lomilomi verbetert de toevoer van voeding naar het weefsel, bevordert de stofwisseling en reinigt het lichaam van afvalstoffen. Het verhelpt oedeem, vermindert pijn en versoepelt de lichaamsbeweging. De massage eindigt met een lichte Lomilomi toegepast op het gezicht dat helpt een jeugdige huid te behouden.
Lomilomi is een uitermate respectvolle vorm van massage.

De Lomilomi van Aunty Margaret Machado is een rustige ritmische massage en alhoewel deze massage afkomstig is van de exotische Hawaiiaanse eilanden, is het beslist geen erotische massage.
De ruimte waarin de massage plaatsvindt, heeft een warme Hawaiiaanse sfeer. Voorafgaand aan de massage verhogen we de Mana (vitale energie) door middel van een eenvoudige ademhalingstechniek en reinigen we onszelf mentaal en emotioneel op verschillende niveaus. Zachte klanken van de Hawaiiaanse bamboe neusfluit brengen u in het rustige ritme van de Lomilomi. Warmte is van essentieel belang voor een diepe ontspanning, daarom blijft het lichaam bedekt op het te masseren lichaamsdeel na.
De Lomilomi is een complete lichaamsmassage en duurt ongeveer één uur. In totaal dient u te rekenen op anderhalf uur.

Momenteel is de praktijk gesloten. 

Een losse behandeling kost 80 Euro
Serie van 3 behandelingen 225 Euro

Wilt u iemand een Hawaiiaanse massage cadeau doen? Vraag dan naar de Lomilomi geschenkbon.

De Lomilomi wordt gegeven door Ke'Ola/Gerda van der Linden. In 1994 en 1996 is zij in Aunty Margaret's Ke'ei beach house op The Big Island Hawaii opgeleid door Aunty Margaret Kalehuamakanoelulu'uonapali Machado (21 augustus 1916 - 28 december 2009). De Ho'oponopono heeft zij in 1989 geleerd van Morrnah Nalamaku Simeona. Beide vrouwen zijn tijdens hun leven bekroond voor hun sublieme kennis van de authentieke Hawaiiaanse geneeskunst met de eretitel 'Living Hawaiian Treasure'.

De massagepraktijk is in het centrum van Amsterdam. Voor het maken van een afspraak bel 020-6224390 of klik hier.

Lees meer over Lomilomi massage op Wikipedia